top of page

Nese

Nesen er det organet som tiltrekker seg mest oppmerksomhet siden det ligger midt i ansiktet. Usymmetrisk, stor eller skjev nese, endrer ditt estetiske utseende og all utrykk i ansiktet. Mulighetene til forandring gjennom neseoperasjon er utallige. En stor nese kan gjøres mindre, en bred nese kan gjøres smalere og en lang nese kortere. En neseoperasjon kan også forandre formen på spissen eller neseryggen, forminske avstanden mellom neseborene og forandre vinkelen mellom nesen og overleppen.

 

Nesekirurgi eller neseplastikk kalles, Rhinoplasty på det medisinske språket og er en operasjon som fornyer nesen. Operasjonen utføres i narkose og tar ca. 1-2 timer i gjennomsnitt.

 

Det er to teknikker som brukes i neseoperasjoner. Den første er åpen Rhinoplasty teknikk, mens den andre er en lukket Rhinoplasty teknikk. Åpen Rhinoplasty operasjon gir bedre resultater i form av estetikk og funksjonalitet, pga neseryggen. Av denne grunn er åpen Rhinoplasty mer foretrukket metode for nesen.

Du kan se den nye nesen din før operasjonen gjennom en datasimulering på klinikken.

 

Når neseoperasjonen er fullført, må du opprettholde formen av nesen din med en plaster som du får med. 1 eller 2 dager etter operasjonen kan blåmerker rundt øynene forekomme. Disse blåmerker blir minimert med isposer etter operasjonen.

 

Det er viktig å ta en pause den første uka etter neseoperasjonen. Når du tar en dusj bør du unngå vann inn i nesen. Hvis du røyker, anbefaler vi deg, ikke å røyke, spesielt i den første uken for en raskere helbredelsesprosess. Etter Rhinoplasty operasjon er briller ikke anbefalt for de første 30 dagene.

Bestill gratis konsultasjon

Supert! Vi svarer deg så fort som mulig!

bottom of page