top of page

Spørsmål og Svar (FAQ)

Generelle spørsmål:

Hvorfor skal jeg velge Sydenklinikken?

 • Vi setter din helse og sikkerhet som vår høyeste prioritet. Dette sammen med konkurransedyktige priser, i tillegg til høy kompetanse og kvalitetsbehandling. Våre kirurger utfører store prosedyrer med alt av utstyr som du forventer med noen private sykehus. Våre dyktige leger operer i gjennomsnitt 1.000 pasienter i løpet av et år og har lang erfaring i sitt felt. Vi har de nyeste utstyrene i bruk i våre klinikker i Istanbul.
  Les mer på ”Om Sydenklinikken”

Jeg er under 18, kan jeg benytte meg av tilbudene?

 • Nei, dessverre. Alle våre pasienter må være over 18. 
   

Er det trygt å reise?

 • Ja. Vår sjåfør henter deg fra flyplassen og kjører deg direkte til klinikken/hotellet. På veien vil du få innblikk av Istanbul.
   

Hvorfor er det store prisforskjeller hos dere enn andre klinikker i Norge?

 • Vi har lave administrasjonskostnader og lave driftskostnader, og i tillegg er det lave kostnader i Istanbul generelt. Alt dette gjør det mye billigere.
   

Får jeg hjelp under reisen hvis noe skulle skje?

 • Ja. Alle våre pasienter får en personlig vakttelefon-nummer under hele oppholdet. Du har muligheten til å gi oss anrop og vi ringer deg tilbake.
   

Jeg kan hverken Engelsk eller Tyrkisk, hva skal jeg gjøre?

 • Våre ansatte i Istanbul er allerede informert om deg og din ankomst. Reisen din inkluderer transport fram og tilbake mellom flyplassen, hotellet og klinikken. Ansatte ved klinikken vil vente på deg ved ankomsthallen på flyplassen i Istanbul. Det vil være et skilt med ditt navn på eller klinikkens navn, enten på en iPad (nettbrett) eller på papir. I jevne mellomrom vil også navnet bli oppropt slik at du også kan høre etter navnet ditt/navnet på klinikken. Etter å ha møtt den ansatte fra klinikken, vil den ansatte følge deg til bilen. Han vil da kjøre deg direkte til hotellet/klinikken.

 

Jeg har aldri reist til Istanbul før, hvordan kommer jeg meg til ankomsthallen?

 • Det er veldig enkelt. Du må først gå gjennom en passkontroll ved EU Citizenship. Etter passkontroll går du enten rett ut til Arrival (ankomst på engelsk), eller så går du først til bagasjebånd og deretter til Arrival. Vi har ordnet en plan for deg slik at du lett kan finne fram til ankomsthallen og møte en ansatt fra klinikken. Dette får du når du bestiller en behandling.

 

Må jeg ha visum?

 • Nei. Tyrkia innførte visumfrihet for norske borgere f.o.m. 2. mars 2020 (turistvisum). Pass må være gyldig minimum seks måneder etter innreise til Tyrkia

Er det noe annet jeg må kjøpe under reisen?

 • Nei, alt av nødvendige dokumenter er ordnet på forhånd, hvis ikke noe annet er avtalt mellom deg og oss. Alt av nødvendige dokumenter er inkludert i pakken.
   

Må jeg ta med norsk pass?

 • Ja. Har du ikke norsk pass må du ta kontakt med oss i god tid før avreise.
   

Kan jeg ta med en venn?

 • Ja, det kan du gjøre. Han/hun må da også betale for sin flybillett (og et lite beløp for hotelloppholdet). Alt dette betales når du betaler for behandlingen på klinikken.

 

Hvorfor bestiller jeg flybillettene selv?

 • Du bestiller flybilletten – vi ordner resten! Dette gjør vi fordi prisen på flybillettene kan variere fra måned til måned, og sesong (sommer, vinter). Vi holder prisene våre så lave som mulig, og da blir det billigere for deg om du velger billettene selv. Du kan da bestille billetter på ønsket dato og selv velge flyselskap. Du kan kjøpe flybilletter helt fra 1.000kr tur/retur. Estimert pris for flybilletter tur-retur fra Oslo til Istanbul er på 1.790kr (prisen gjelder ikke sommerferie, mai-aug.)
   

Hvor og når bestiller jeg flybilletter?

 

Hvilken flyplass i Istanbul kan jeg velge?

 • Du bestemmer selv. Du har to muligheter, enten den største flyplassen Istanbul Airport, eller Sabiha Gokcen Airport.
   

Hvor mange dager skal jeg bestille for?

 • Etter å ha planlagt behandling hos oss får du informasjon om hvor mange dager (netter) du skal bestille for. f. eks. 4 dager (3 netter).
   

Hvor lang tid tar flyturen?

 • Flyturen direkte tar ca. 3 timer og 50 min.
   

Hvilken valuta blir brukt i Istanbul?

Hvor mye koster et opphold i Istanbul?

Se også Hvordan fungerer det for en planoversikt over reisen, eller kontakt oss for mer informasjon

bottom of page